🎄 Friss kenyér az ünnepekre? Könnyebb, mint gondolnád!✨

Igen, a kovászos kenyeret lehet mélyhűteni, és ez egy kiváló módja annak, hogy hosszabb ideig megőrizd a frissességét. Íme néhány tipp, hogyan fagyaszd le és hogyan használd fel a legjobb eredmény érdekében:

Hogyan mélyhűtsd a kovászos kenyeret?

  1. Frissesség megőrzése:

    • A kenyeret a sĂĽtĂ©s napján vagy legfeljebb másnap Ă©rdemes lefagyasztani, amikor mĂ©g friss.

    • Ha szeletelve használod, Ă©rdemes elĹ‘re felszeletelni, hogy kĂ©sĹ‘bb könnyebben kivehess belĹ‘le annyi szeletet, amennyire szĂĽksĂ©ged van.

  2. Csomagolás:

    • TekerjĂĽk be a kenyeret lĂ©gmentesen fĂłliába (pl. folpack), majd helyezzĂĽk zárhatĂł műanyag zacskĂłba.

    • Az alapos csomagolás megakadályozza a fagyási sĂ©rĂĽlĂ©seket Ă©s a kenyĂ©r kiszáradását.

Meddig tarthatĂł el?

A kovászos kenyér ízét és állagát a fagyasztóban körülbelül 1 hónapig megőrzi majd elfogyasztani a legjobb minőség érdekében.

Hogyan olvaszd ki?

  1. Szobahőmérsékleten:

    • Helyezd a kenyeret szobahĹ‘mĂ©rsĂ©kletre, Ă©s hagyd lassan kiolvadni. Ez a mĂłdszer segĂ­t megĹ‘rizni a kenyĂ©r puhaságát Ă©s ropogĂłs hĂ©ját.

  2. Sütőben frissítés:

    • ElĹ‘melegĂ­tett sĂĽtĹ‘ben (kb. 150°C-on) 10-15 percig melegĂ­tve a kovászos kenyĂ©r Ăşjra olyan lesz, mintha frissen sĂĽlt volna.

  3. Pirítós készítése:

    • A szeletelt kenyeret közvetlenĂĽl fagyasztott állapotbĂłl is megpirĂ­thatod.

Miért praktikus a fagyasztás?

  • ElkerĂĽlheted a pazarlást.

  • Mindig kĂ©znĂ©l lehet friss kenyĂ©r.

  • TökĂ©letes megoldás, ha elĹ‘re szeretnĂ©l kĂ©szĂĽlni, pĂ©ldául ĂĽnnepek elĹ‘tt.

Tipp: A Búzakovász Kézműves Pékségek kovászos kenyerei remekül alkalmasak a fagyasztásra, hiszen természetes kovászuknak köszönhetően megőrzik az ízüket és állagukat még a mélyhűtés után is! 🥖✨

Üzleteink listáját itt találod!

Previous
Previous

Vízkeresztkor kalács az asztalon!

Next
Next

Egy immunrendszert támogató kenyér: a hagymáskenyér